Bukkepral 2022

Herunder vil vi løbende ligge medlemmernes bukkebilleder op - de seneste øverst. Send meget gerne jeres billeder og medfølgende historie til: andersdroob@gmail.com eller 30629211. 
Husk at jægeren der har taget Årets bukkebillede modtager en gave fra jagtforeningen.

Søren Steffensen skød nedenstående buk d.14 juli.

Johnny Bo skød nedenstående buk d.4 juli.

Emil Ullits skød nedenstående buk d.30 juni.

Emil uddyber: 

"Jeg havde egentlig jagtet en anden buk, over flere gange. Men igår da jeg var afsted kom ham her løbene ud af tågen, men pga. tågen glippede chancen. Så prøvede igen idag - jeg sad og ventede i tågen og da den lettede stod der 3 dyr foran mig med ham der i midten. Jeg observerer lidt får at få styr på pulsen, og så braser min jagtstol sammen 😂 så nu jeg alligevel var på jorden, så kravlede jeg lidt tættere på mens tågen tog til igen. Da tågen lettede endnu en gang var han væk, men lige pludselig kom han frem igen og det holdte den ikke til, gik ned i faldet. Og det er altid mega fedt, når en plan lykkedes. Skudt ved 5 tiden".

Michael Ditlev skød nedenstående buk d.25 juni.

Emil Ullits skød nedenstående buk d.16 juni.

Andreas Bruhn skød nedenstående buk d.6 juni.

Andreas uddyber: 
"Ankom til Å-stykket ved 20 tiden. Der var umiddelbart ikke nogen dyr ude denne aften, så jeg listede hen og satte mig i enden af hegnet langs med åen - vinden var god til den placering. Aktivitet var der ikke rigtig noget af, men på bukkejagt kan det skifte meget hurtigt, hvilket det kom til denne aften. 
Ved 21.15 tiden fik jeg øje på en spidsbuk på den anden side af åen langs en høj græskant. Han stod med hovedet inde i en busk ukrudt og fejede. Jeg spekulerede på om han ville reagere på bukkekaldet, så det skulle prøves - bare for at se reaktionen, han var jo på naboens jord. Han hørte det godt og lyttede nysgerrigt, men endte med at gå ind i det øje græs - jeg blev ved et par minutter og så glemte jeg alt om spidsbukken. 
På min side af åen kom der en buk imod mig i det høje vegetation langs med åen. Jeg kunne lige se hovedet og opsatsen i det høje græs. Jeg havde noget besvær med at skrue på håndkikkertens fokus og kigge på ham, for at vurdere hvilken buk det var. Det gik meget hurtigt, og inden jeg havde set ordentligt på ham, bremsede han på alle fire lige foran mig. 3 meter foran mig; kikkerten var overflødig nu. Han var kommet i god wind så han fik ikke fært af mig, men han var klar over noget var galt - så han sprang 4-5 meter tilbage og kiggede på mig. Jeg sad bom stille. Nu sprang/løb han 15-20 meter længere væk, jeg fik riflen klar og pegede på ham og kunne i hasten ikke rigtig bedømme ham, og om jeg ville skyde. Han tog endnu en tur på 15-20 meter, og vendte den anden bredside til. Jeg slap kuglen og han faldt på stedet. En fin lille seksender".

Emil Ullits skød nedenstående buk d.2 juni.

Emil uddyber: 

"Skød ham her i morges 04.45, efter at have spottet ham 10 minutter inden åbningstid, hvor han lagde sig. Min fader og jeg sniger os tættere på, men der er en rå ikke langt til højre for os, som vi er bange for at støde over mod ham, råen løber modsat og vi fortsætter , men kommer nærmest for tæt på, så han ser ser os og løber, skydestokken op, så kigger han tilbage og så faldt han".

Ivan Sørensen skød nedenstående buk d.1 juni.

Jørgen Ullits skød nedenstående buk d.30 maj.

Steen Christensen skød nedenstående buk d.28 maj.

Bjarne Andersen skød nedenstående buk d.26 maj.

Bjarne uddyber: 

"Jeg havde set ham nogle få gange inden den 16 maj, og en enkelt gang efter, men det var efter skydetid. Jeg var ikke i tvivl om at han var fin til afskydning. Denne aften var jeg ude i god tid, og der havde lige kommet en god regnbyge. Efter kort tid træder han ud af skoven, og står med front mod mig, på 155 m. Der går vel ca. 5 minutter inden han lige så stille drejer siden til. De 5 minutter arbejder jeg med dybe vejrtrækninger, og få pulsen ned igen 🙂. Han går ned i knaldet, med en høj bladkugle, og råen han kom med, esser stille og roligt videre".

Jørgen Ullits skød nedenstående buk d.26 maj.

Jørgen uddyber:

"Vi har kendt til ham i tre år og sparet ham, og følte nu tiden var moden til afskydning. En pæn buk på ca. 7 år, og en yderst forsigtig herre".

Andreas Bruhn skød nedenstående buk d.25 maj.

Andreas uddyber:

"En Aften i Aars skov, den første time gik med at liste rundt i det valgte område og jeg kom da også til en ung  buk undervejs – en lille enhjørning i bast. Han havde nok hørt jeg listede ned af et spor i skoven for han kom ud 15-20 meter foran mig så jeg kunne ikke andet end at stå stille og vente på hvad han gjorde – han  gik vel 20-30 meter væk fra mig og så ind i noget tæt. 1 minut senere kom han ud igen. Og gik til den anden side af sporet – så satte jeg skydestokken op – hvis han kom 3. gang gik den ikke længere, men jeg så  ham ikke igen.

Efter en times tid satte jeg mig i en stige og blev der den næste time men der skete ikke noget – jeg fik  hidset et par solsorte voldsomt op med bukke kaldet men ellers var det bare at nyde aftenen. En halv time før lukke tid bestemte jeg mig for at liste tilbage til bilen og håbede på en ok buk undervejs. Da jeg nåede op til P pladsen fik jeg øje på to hundyr ganske tæt på den stige vi har stående i den rydning, som ligger der. Det var en højgravid rå og sikkert hendes rålam fra sidste år – nu et smal dyr – de plejede  pels på hinanden – klokken var ca 5-7 minutter i lukketid – men ind imellem kiggede de ud i rydningen så  jeg måtte lidt længere frem for at se hvad der var i den anden side – der gik så en buk. Han var høj og spids  så det ud til - ikke nem at skyde til, for græsset var højt hvor han gik. Jeg skulle bestemme mig ret hurtigt  for det var ret mørkt og tæt på lukketid – han gik i små cirkler og essede. 3 minutter i lukketid slap jeg  kuglen han faldt på halen og væltede bagover – der gik vel 10 sekunder – så sprang han op og løb, men kun  omkring 30 meter så var det slut."

Ivan Sørensen skød nedenstående buk d.24 maj.

Mulle skød nedenstående buk d.23 maj.

Karl Kristian Andersen skød nedenstående buk d.20 maj.

Allan Sørensen skød nedenstående buk d.19 maj.

Anni skød nedenstående buk d.19 maj.

Marc Poulsen skød nedenstående buk d.18 maj.

Jørgen Ullits skød nedenstående buk d.17 maj.

Lars Høygaard skød nedenstående buk d.16 maj. 

Lars uddyber med en lille historie omkring oplevelsen: 

"Bukken kom til syne meget svagt i tågen på ca. 110 meter kl 05.28 på vej mod naboskel. Bukken går direkte under solen der er på vej op, som gør at jeg ikke kan se den i riffelkikkerten da tågen og solen blænder. 15 meter før bukken når skel er den kommet fri fra solen, og den vælger at standse op, her får jeg bukken i kikkerten og sender en høj kugle afsted, der forender bukken på stedet."

Nedenstående buk er skudt af Mads Ditlev d.16 maj.

Nedenstående buk er skudt af Mathias Due d.16 maj.

Nedenstående buk er skudt af Poul Jacobsen d.16 maj.

På nedenstående billede kan du se de fire bukke, der blev fremvist til Bukkepral d.16 maj om morgenen. 

Bukkene er blevet skudt af følgende jægere: Martin Sørensen,  Poul Jacobsen (skudt i Aars Skoven), Mads Ditlev og Mathias Due. 
Tillykke til de dygtige jægere.

© 2023 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/