Den 22/10 kl. 18-22 afholdte foreningen et super interessant kursus i vildtsygdomme og hygiejne i forbindelse med jagt.

Foreningens formand, Peter Knudsen, bød velkommen til et fuldt kursushold på 26 deltagende jægere og til underviser dyrlæge Lena Christensen, konsulent ved DTU veterinærinstituttet fra Aarhus.

Lena var meget inspirerende som underviser og formidlede, det til tider, tørre lovstof og administrative hygiejnebestemmelser på en ret så underholdende måde.

Vi fik rigtig godt kendskab til mulige og forekommende vildtsygdomme, og om vildts anatomi. Der blev vist mange (ubehagelige) billeder af vildt med sygdomme, hvilket gav stof til eftertanke.

Der var mange gode informationer undervejs, der kan – og bør – bruges i det ”daglige jægerliv i marken”. Husk for eksempel altid, at bruge handsker og rene knive og save når vildtet skal brækkes. Og; skyl aldrig maveindhold ud af dyret med vand, det spreder bare bakterierne…

Kurset, der også er godkendt som hygiejnebevis for jægere der skal på jagt i Tyskland samt for jægere, der ønsker at sælge nedlagt vildt til vildthåndteringsvirksomheder, sluttede med at deltagerne fik udstedt kursusbevis.

Stor tak til Jan Jensen, som var jagtforeningens tovholder og arrangør af dette kursus. Jan har gjort et rigtigt stort arbejde med at få kurset sat i værk – og dejligt, at det kunne afholdes med så stor opbakning og fuldt deltagerantal.

Undervejs i de 4 ret så koncentrerede timer, blev der serveret dejlig sandwich og øl / sodavand - og kaffe med hjemmebagt kage …joe, det var endnu en dejlig og oplevelsesrig aften i Nibe Jagtforening