Så lykkedes det på den sidste jagt, også for Søren, at få nedlagt sin hjort.
Karl og Søren havde de sidste jagter set mange flotte hjorte, men ofte blev de bedømt ikke afskudsbare. Typisk pga alder. Ungarerne formidler deres kronvildt meget omhyggeligt og passer meget på, at der ikke bortskydes for unge hjorte.

Resized 20190905 182541
De skulle egentlig køre hjem efter morgenjagt torsdag, men det blev aftalt, at de kunne få mulighed for at jagte torsdag aften ekstraordinært.
Karl og Søren takkede ja til tilbudet og udskød hjemturen et døgn.
Stalkerne havde ikke rigtig nogen erfaring med buejagt, og syntes Søren skulle benytte riflen på den sidste jagt.
Men Søren var vedholdende og tog istedet sin 75 punds bue med.

Resized 20190905 182525
De satte sig i et kunstigt skjul ved en stor søleplads sidst på eftermiddagen og der var pludselig mange krondyr på pladsen , bla. en stor hjort der fejrede mindre end 15 m fra skjulet. Den var desværre ikke skudbar.
Hjorten skal ind på under 30 meter før den kan nedlægges med bue/pil.
Så hører de en brølende hjort nærme sig pladsen - og det var ham de havde ventet på. Han kommer ind cirka 150m væk fra skjulet , men den bevæger sig langsomt nærmere de to jægere i skjulet.

Resized 20190905 184125
Stalkeren havde givet Søren grønt lys og da den var inde på 28 m slipper Søren pilen der perforerer lungen og går igennem hjorten - Søren kan se, at der stråler ud med blod fra gennemskuddet. De finder hjorten forendt cirka 125meter fra skudssteddet.
TILLYKKE til Søren og Karl for de spændende beretninger og gode billeder, som Peter havde fået undervejs.